Warning: Use of undefined constant WP_CACHE’ - assumed 'WP_CACHE’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/blogging/maxiauktioner.se/wp-config.php on line 87
Sälja antikviteter - Maxi Auktioner

Sälja antikviteter

Villkor sälj på onlineauktion via www.maxiauktioner.se

Inlämning och Registrering

Så snart Maxi Auktioner beslutat att sälja antikviteter skall ett skriftligt försäljningsavtal upprättas mellan Maxi Auktioner och säljaren. Kundens personuppgifter används endast för fakturering och transporter. Säljaren ansvarar för att han/hon har full äganderätt till föremål som man lämnar till Maxi Auktioner för försäljning. Om säljaren ej äger föremål skall han i skrift styrka sin behörighet att sälja antikviteter. Maxi Auktioner är dock ej skyldigt att kontrollera säljarens behörighet att sälja föremålet. Vi tar ej emot föremål innan vi ser och värderar dom plats. Så kontakta oss på telefon 08 684 184 08 eller skicka ett mejl med tydliga bilder och information om föremålet. Vi kan gärna åka hem till dig eller ett dödsbo för en kostnadsfritt värdering om du flera föremål eller ett hel hem. Vi har även packning och transport tjänster om du vill låta oss ta hand om hela processen från packning på plats och transporter till försäljning och utbetalning. Om säljaren återkallar försäljningsuppdraget skall han ersätta Maxi Auktioner för kostnader för hantering, packning, transporter och fotografering av föremålen m.m.  Alla transporter av föremål till Maxi Auktioners lokaler sker på säljarens bekostnad och risk.

Utropspris och bevakningspris

Vi skriver ett utropspris för varje föremål. Utropspriset baseras på en marknadsanpassad värdering och är en vägledning för besökare/köpare på våra auktioner. Observera att föremål kan säljas över eller under utropspriset. För vissa föremål kan vi komma överens om ett bevakningspris. Med bevakning menar vi att Maxi Auktioner bevakar att ditt föremål inte säljs under överenskommet pris. Om ett föremål ej uppnår bevakningspriset meddelar vi dig om detta och skickar vi föremålet till nästa auktion med nytt lägre bevakningspris eller går föremålet tillbaka till säljaren. Du kan inte hämta själv föremålet på vårt lager. Vi packar och transporterar dina föremål mot ett rimligt kostnad.

Ej sålda föremål

Om dina föremål förblev osålda äger Maxi Auktioner rätten att skicka dina föremål till nästa auktion. Förblir dina föremål fortfarande osåld efter två gånger skickar vi dina föremål tillbaka till dig mot en rimligt kostnad. Observera att du kan inte hämta själv dina varor på vårt lager. Om ni inte vill ha tillbaka föremålen inom 5 dagar skänks dom till välgörenhet eller ÅVC.

Redovisning & Utbetalning

Efter avslutad auktion skickar vi ett mejl med en skriftlig redogörelse. Betalning sker inom 15 dagar under förutsättning att full betalning erhållits från köparen och reklamation ej skett. Maxi Auktioner har ingen skyldighet att vidta rättsliga åtgärder mot köparen om denne inte har betalat/betalar sina fakturor. Vi skickar inte säljarens varor innan vi får betalt från köparen. Vi garanterar att i värsta fall kan du få dina varor tillbaka.

Försäljningsavgifter

För varje auktionsföremål debiterar vi en provisionsavgift om 10 % inkl. moms av det klubbade beloppet samt en slagavgift om 100 kronor inkl. moms. Observera att vi har dom lägsta avgifter vid försäljning av antikviteter. Våra konkurrenter i Stockholm debiterar 15 % som provision.