Warning: Use of undefined constant WP_CACHE’ - assumed 'WP_CACHE’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/blogging/maxiauktioner.se/wp-config.php on line 87
Köpa antikviteter - Maxi Auktioner

Köpa antikviteter

Villkor vid köp på onlineauktion via www.maxiauktioner.se

Registrering

För att bjuda på nätauktionerna och köpa antikviteter behöver du ett kundnummer. Efter det att du har registrerat dig som kund på vår hemsida erhåller du inloggningsuppgifter som är kundnummer och pinkod. Du kan senare ändra pinkoden men kundnummer behöver du alltid för att logga in och lägga bud på internet. Kundens personuppgifter används endast för fakturering och transporter.

Utropspriser samt Objektsbeskrivning & Visning

Bilder, uppgifter och information om konditionsrapport samt utropspriser är vägledning för köparen. Om inget annat anges föremålen är begagnade och säljs i befintligt skick. Köparen är ansvarig för undersökning av auktionsföremål. Läs gärna noga konditionsrapporten om föremålen och kontrollera noga alla bilder. Detta gäller även på internet auktioner där det inte finns möjlighet att undersöka varorna på plats. Observera att vi inte har visningslokaler. Eftersom vi har låga avgifter har vi inte exklusiva visningslokaler och visningspersonal som kostar mycket pengar. Vi skickar varorna direkt från vårt lager i Stockholm. Utropspriset baseras på en marknadsanpassad värdering av föremålen inför auktionen och slutpriset kan understiga eller överstiga utropspriset.

Budgivning

Lagda bud är bindande och kan inte återkallas. Köp genom www.maxiauktioner.se innefattas inte av distansköpslagen samt E-handelslagen och du har ingen ångerrätt. Deltagande i budgivning på Maxi Auktioner sker på internet med jämna hundratal kronor där 200 kr lägsta godtagbara bud. Budgivning är möjligt endast vid inloggad status. Av säkerhetsskäl tar vi ej emot bud via telefon, brev, fax eller mejl. Observera att avgifter tillkommer på utropspriset. Vi kan markera vissa auktionsföremål med bevakningspris dvs Maxi Auktioner för säljarens räkning bevakar att föremål inte säljs under säljarens lägsta godtagbara försäljningspris. Om ditt bud är lägre än bevakningspriset meddelas detta med texten ”Bevakningspris ej uppnått”. Du kan välja lägga ett lägsta bud just nu eller ett maxbud. När du lagt ett maxbud ser du direkt vilket ditt synliga bud blir eller om du genast blivit överbjuden av ett befintligt maxbud. Om två budgivare har lämnat lika bud är det först lämnade budet vinnande. Budgivningen förlängs med 1-2 minuter om flera budgivare är aktiva i budgivningens slutskede.

Betalning & Avgifter

Vi tycker att alla ska ha råd att köpa antikviteter. Därför har vi lägsta avgifter bland alla andra auktionsfirmor i Stockholm. På det klubbade beloppet tillkommer för varje auktionsföremål 15 % (20-22 % hos övriga auktionsföretag) inköpsprovision samt en slagsavgift på 30 kr. Se gärna separat rubrik för avgifter för packning och transportkostnader. Betalning skall ske inom fem (5) kalenderdagar efter auktionens sluttid. Vi skickar dina varor så fort som vi ser din betalning på våra konton. Köparen skall betala alla avgifter och summa för inropade auktionsföremål. Betalning kan göras till vårt PG eller BG via banköverföring. Ange kundnummer vid betalning. Betalning kan även göras med kort och internetbank på vår hemsida. Om betalning ej erlagts i tid äger Maxi Auktioner rätten att vidtaga följande åtgärder. 1: Debitera 50 kr påminnelseavgift. 2: Debitera förvaringsavgift 50 kr/dag. 3: Debitera 2 % dröjsmålsränta per månad. Särskild Postförskottsavgift på 250 kr tillkommer vid beställning av postpaket mot postförskott. För vissa auktionsföremål utgår enligt lag en särskild konstnärsavgift som kallas Följerätt ( Droit de suite ) . Avgiften är 5 % när inropspriset överstiger 2200 kr. Dessa föremål är märkta med ”F”.

Avhämtning och Transporter

Eftersom vi har inte dyra visningslokaler och visningspersonal som kostar mycket pengar kan vi erbjuda dom lägsta slagsavgifter och inköpsprovisioner jämfört med våra konkurrenter. Därför har vi inte heller lokaler för avhämtning. Vi skickar dina varor så fort som vi ser din betalning på våra konton. Vi packar och skickar alla auktionsföremål med Posten eller Schenker. Alla våra föremål går bra att skicka som paket upp till 50 kg. Avgift för paketförsändelse upp till 10 kg är 295 kr. Avgift för paketförsändelse mellan 11-50 kg är 495 kr. Du hämtar ditt/dina paket hos Postens eller Schenkers utlämningställe nära din adress. Paketet finns för hämtning under 14 dagar hos ombudet. Efter 14 dagar returneras ditt paket till oss och måste du då betala båda transporterna. Leveransen kvitteras alltid av mottagaren eller ditt ombud. Leveranstid i Sverige är 1-7 dagar. Vi packar med bästa möjliga material men Maxi Auktioner ansvarar inte för direkta eller indirekta skador som kan komma under transporttiden. Kontakta transportfirman för reklamation och övriga frågor.